Mindfulness (door Praktijk Bodhi)

Start woensdag 25 januari: Mindfulnesstraining voor tieners.

Mindful you! is een Mindfulnesstraining voor tieners tussen de 12+ en 15 jaar. Dus merk je dat jouw zoon of dochter moeite heeft met het omgaan met emoties of slecht kan omgaan met schooldruk en het plannen van huiswerk, zijn er vaak ruzies thuis of op school, wordt er gepiekerd en slecht geslapen? Of zit je kind niet lekker in zijn lijf of in de groep?  Kijk dan of Mindful You! iets voor hem of haar kan betekenen!


Start: woensdag 25 januari 2017

Tijdstip: 17.00 tot 18.00 uur.

Kosten: 225,- €

Heb je interesse? Mail me dan!: info@praktijkbodhi.com

Kijk voor meer info op: Praktijk Bodhi

 

 

 Mindfulness werkt positief bij

- hooggevoeligheid
- onzekerheid
- angsten
- slaapproblemen
- concentratieproblemen
- omgaan met boosheid
- hyperactiviteit
- faalangst


Mijn naam is Merel Fokkema (1975). Ik ben in 1996 afgestudeerd als maatschappelijk werker in de jeugdzorg, daarna heb ik veel gereisd, op diverse plekken gewerkt en andere levenservaring opgedaan waaronder moeder geworden van twee prachtige kinderen. In 2007 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de UvA (Drs.).

In 2007 kwam ik in aanraking met Mindfulness. Ik wist direct dat dit de ontbrekende schakel was in mijn werk en leven. In 2010 startte ik met de post doctorale opleiding MBSR/MBCT trainer aan het Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness. Na twee jaar had ik mijn diploma en was ik officieel Mindfulness trainer.

In mijn in 2011 opgezette praktijk combineer ik de kennis uit mijn opleidingen met mijn levenservaring.  Ik word gevoed door mijn collega's en mensen als Jack Kornfield, Tara Brach, Kristin Neff, Christina Feldmann, Frits Koster en Rob Brandsma. Ik geef opvoedingsondersteuning, begeleidende gesprekken aan volwassenen en kinderen, Mindfulness & Compassie trainingen, zowel individueel als groepsgewijs.

In 2015 heb ik de My Mind (advanced teacher trainer) gevolgd bij Uva minds You; Academisch Trainingscentrum. Deze opleiding is gericht op het geven van Mindfulness aan kinderen en tieners met ADHD en ASD en Mindful Parenting trainingen aan de ouders van deze kinderen.

Binnen Sarvata geef ik Mindfulnesstrainingen aan kinderen, tieners ouders en volwassenen. Deze kunnen zowel groepsgewijs als individueel gevolgd worden. Verder verzorg ik af en toe blokken Mindfulnessmeditatie. Ik ben aangesloten bij het VMBN (Vereniging voor Mindfulnesstrainers van België en Nederland) en ben categorie 1 Mindfulnesstrainer.

 

 

 

Mindfulness ( door de MindfulnessFabriek)

Door mindfulnesstraining krijg je inzicht in de manier waarop je met jezelf omgaat. Je leert afstand te nemen van gedachten, emoties te beheersen en te luisteren naar je lichaam. Zo kun je bewust genieten en beter omgaan met tegenslagen.


Bij De MindfulnessFabriek trainen we in kleine tot middelgrote groepen met maximale aandacht voor jou. De training vindt plaats in een prettige open sfeer met respect voor ieders behoeften en grenzen. Daarnaast begeleiden en bewaken de mindfulnesstrainers met empathie en deskundigheid het groepsproces. Ook een individuele training behoort tot de mogelijkheden.
In een voorgesprek met de trainer krijg je heldere informatie over de inhoud en opbouw van de training.


Mindfulness is effectief bij:
•    Stressklachten
•    Onrust, rusteloosheid
•    Vermoeidheid
•    Slaapproblemen
•    Piekeren
•    Concentratieproblemen
•    Gevoelens van angst en paniek
•    Chronische ziekte
•    Geen nee kunnen zeggen, moeite met grenzen
•    Depressieve gevoelens
•    Chronische pijn
•    Overprikkeld zijn, hyperreactiviteit

Vergoeding
De mindfulnesstraining van De MindfulnessFabriek Nijmegen wordt veelal vanuit het aanvullend pakket vergoed. Wil je weten of de mindfulnesstraining wordt vergoed, neem dan contact met ons via het contactformulier op de website of mail ons. Steeds meer werkgevers erkennen het nut van de mindfulnesstraining voor hun werknemers en zijn bereid de kosten voor de mindfulnesstraining voor hun rekening te nemen. Informeer ernaar bij je werkgever.


Data en contact
De training vindt plaats op dinsdagavond van 19.15 uur tot 21.45 uur en omvat acht bijeenkomsten plus een stiltedag op zaterdag.
Reguliere bijeenkomsten: 1 september tot 20 oktober 2015
Stiltedag: zondag 18 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Mail: info@mindfulnessfabriek.nl
Tel: 06 285 66 888
Website: mindfulnessfabriek.nl/nijmegen

 

 

 

 

Miniretraite van 1 dag

Zaterdag 5 november 2016

Tijd: 10.00 – 16.00 uur. Kom voor je eigen rust om 9.45 uur om even te settelen.

Door wie: Esther Go en Hedwig Smit m.m.v. Wendy van Eck en Peter Rijcken die een stoelmassage kunnen aanbieden.

Kosten: € 35,-

 

In november is de nazomer écht voorbij en de donkere maanden staan voor de deur. Juist dán is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Om even niks te moeten en om alleen maar te ‘zijn’. Om op te laden..
De Stiltedag van GO Begeleiding is als een miniretraite. Een dag waarop je jezelf centraal stelt. Een dag zonder het gebruikelijke appèl van de buitenwereld: je partner, kind(eren), collega’s etc. Hoe gevoeliger je bent voor dat appèl, des te belangrijker het is om af en toe voor jezelf te kunnen en willen kiezen.
Naast de gelegenheid om jezelf te verwennen met de nodige rust en aandacht, is deze dag ook een mooie kans om je aanwezige kennis over Mindfulness op te frissen en te verdiepen.

 

Voor wie: voor iedereen die het zichzelf gunt, om even uit de hectiek van alledag te stappen en een dag ‘met zichzelf’ door te brengen; enige ervaring met mediteren is aan te bevelen.

Meenemen: soepel zittende kleding, warme sokken of sloffen, waterflesje en als je wilt je eigen meditatiekussen of –bankje (er zijn voldoende materialen aanwezig).


Programma: tijdens het gehele programma wordt Stilte in acht genomen. Dit betekent: niet spreken of gebaren maken naar elkaar, niet schrijven en geen gebruik maken van telefoon o.i.d. De aandacht is volledig op jezelf gericht; anderen voelen zich hierdoor ook vrij om de aandacht bij zichzelf te houden. Mindfulness-oefeningen wisselen elkaar af; de trainers zullen hierbij uiteraard wel spreken. De vegetarisch lunch gebruiken we eveneens in stilte. Na het eten kun je voor jezelf een stiltewandeling maken in de buurt of gebruik maken van een verwen-stoel-massage.


Kosten: € 35,- (dit is inclusief lunch). Gaarne contant te betalen bij aankomst. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor een eventuele stoelmassage tijdens de middagpauze.

 

Opgeven: Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar info@gobegeleiding.nl. Graag voor 26 oktober a.s.

De Stiltedag gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

 

Meer info: www.gobegeleiding.nl