Een Stap Vooruit

Een workshop rondom Agressie

Datum/tijd: vrijdag 26 januari 2018, van 10 tot 17.00 uur
Door:  Ralph Evers en Pieter-Jan Paulussen

Prijs: € 99, exclusief lunch

 

Ralph en Pieter-Jan zullen werken rond het thema agressie vanuit de Gestalt therapeutische context.
Agressie is een natuurlijke emotie. Het geeft een signaal af om een verandering te bewerkstelligen in de omgeving van de persoon in kwestie. Agressie is nodig om jezelf te beschermen en veilig te houden. En tegelijkertijd is het gewenst om agressie in gepaste vormen toe te passen. Het is een kenmerk van
volwassenheid om je agressie te kunnen hanteren.Op eigen wijze gaan Ralph Evers en Pieter-Jan Paulussen met elkaar in dialoog en zoeken daarbij de grenzen van het toelaatbare op. Wat is het? Wat doet het met
je? Waar komt het vandaan? Hoe hanteer je het? Via beeldmateriaal, onorthodoxe methodieken en ervaringsgerichte oefeningen gaan de deelnemers oefenen zichzelf (in of met hun agressie) kenbaar te maken.
Praktisch:

Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 24
NVAGT punten: 6
Aanmelden: uiterlijk 22 januari 2018 bij info@nsgstalt.nl o.v.v. Een Stap Vooruit
Voor meer info over de trainers, zie: http://praktijkmercurius.nl/personalia/
& https://www.therapie-rotterdamrijnmond.nl/over-pieter-jan-paulussen

 

 

 

 

Klankschalen concert

Donderdag 22 februari 2018

Ontspanningsklankreis

Tijd: 20.00 uur

Door: Wendy Willemsen (Soundhealer)

Prijs: 15,- €

 
In februari gaat de winter gaat zijn laatste maand in. De tijd daarvoor was er ruimte om naar binnen te keren. Nu loop die periode op zijn einde, want straks in de lente mogen we ons zelf weer naar buiten richten. Een goed moment om te ontspannen en bewust te worden tijdens een ontspanningsklankreis.
 Voel en ervaar wat de helende en harmoniserende klanken en trillingen van de klankschalen, Feng gong en oceandrum met je doen. Laat je mee voeren op deze reis van klanken!Aanmelden kan via; wenwillemsen@gmail.com of tel: 0646132599.

 

 

 

 

WORKSHOPS VOOR OUDERS: Rustgevende Voetreflex en Tuina massage bij kinderen

Vrijdag 9 maart (Voetreflex) en/of donderdag 22 maart (Tuina) 2018
Tijd: 20.0-22:00

Kosten: 27,50 € voor 1 avond, 50 € voor beide avonden

 

Zelf aan de slag met rustgevende Voetreflex- of Tuinamassage voor je kind!
Je leert het in onze workshops. Voor ouders van kinderen die onrustig zijn, moeilijk (in)slapen of buikklachten hebben, maar ook voor kinderen met autisme en adhd.

 

Het doel van beide avonden is om jou als ouder een korte massage aan te leren die je aan je kind kunt geven, bijvoorbeeld voor het naar bed gaan. In de workshops leer je een aantal eenvoudige, effectieve massagegrepen die je direct thuis kan toepassen. We oefenen deze avond op elkaar. Je kunt je alleen of als ouderpaar aanmelden.
De avonden worden gegeven door Sietske Hobbelink, voetreflextherapeut en docent Toegepaste Psychologie aan de HAN en Titia van der Werf, acupuncturist en tuina therapeut. Titia heeft tevens als hulpverlener veel ervaring opgedaan met autisme, adhd en angststoornissen.
Met deze massages kun je veel klachten verlichten. Je kind slaapt beter, is minder onrustig, zit beter in zijn of haar vel, heeft minder buikpijn en door samen ontspannen bezig te zijn verbetert jullie contact!
Laat je verrassen door de effecten van een voetreflex- en tuina massage.

We zorgen beide avonden voor een compacte hand-out zodat je thuis informatie kunt nalezen en de massagegrepen zelf kunt toepassen.


Aanmelden voor één of beide avonden via:
Sietske Hobbelink: info@sietskehobbelink.nl - 06-12529891   sietskehobbelink.nl/

Titia van der Werf: info@nijmegen-acupunctuur.nl - 06-18159306   www.nijmegen-acupunctuur.nl